Karty výrobku Verified by GS1 aktualizovány

29. červenec 2022 |
  • Aktuality
| Mikuláš Černý

Nástroj Verified by GS1 slouží pro vyhledávání a ověřování identifikačních čísel GTIN uložených v globálním registru. Čísla se do něj automaticky nahrávají prostřednictvím služby GS1 Activate nabízené jednotlivými národními organizacemi GS1. Nedávno proběhla aktualizace tzv. karet výrobku – nově obsahují název společnosti.

Pro kamenný obchod stejně jako pro on-line prostředí platí důležitá věc: Jedinečná a trvalá identifikace obchodních položek umožňující konzistentní a přesně sdílení dat o produktech je základem fungování dodavatelsko-odběratelského řetězce. Identifikátor produktu GTIN (Global Trade Item Number) hraje klíčovou roli v digitální transformaci průmyslu tím, že spojuje produkty s přesnými daty.

Prvních 200 tisíc produktů v ČR

K dnešnímu dni výrobci nahráli do GS1 Registry Platform (globálního registru identifikačních čísel GTIN) již více 215 milionů GTIN. Čísla se do něj automaticky nahrávají prostřednictvím služby GS1 Activate nabízené jednotlivými národními organizacemi GS1. Pro vyhledávání a ověřování identifikačních čísel GTIN uložených v globálním registru slouží nástroj Verified by GS1 (VbG). Služba umožňuje obchodníkům a on-line tržištím ověřovat informace o produktu a název společnosti (společnosti nebo subjektu, který licencoval GTIN) jejich porovnáním s údaji zadanými vlastníkem značky. Verified by GS1 s robustní databází tak umožňují správnou identifikaci položek ve fyzickém i virtuálním světě. VbG je nyní dostupná ve 40 zemích světa včetně České republiky. Prostřednictvím VbG lze ověřit i prvních 200 tisíc čísel GTIN vydaných v Česku.
Po nedávné aktualizaci karet výrobků VbG kromě 7 atributů produktu (GTIN + 6 atributů) poskytuje také název společnosti