GDSN: Sdílejte data s Amazonem přes SYNFONY

13. duben 2023 |
  • Aktuality
| Mikuláš Černý

Jedním z mnoha uživatelů GDSN je nejznámější on-line tržiště Amazon, které tento způsob zasílání produktových dat nabízí svým velkoobchodním partnerům označovaným anglickým termínem Vendor. 

Amazon a GDSN 

V Amazonu GDSN představuje preferovaný prostředek výměny dat o produktech při použití metody GTIN Received pro příjem kartonů. GDSN může být použito pro všechny kategorie zboží. Dodavatelé mohou vyplňovat až 60 atributů, nicméně pouze 9 z nich je povinně vyžadováno (především logistické údaje, tj. rozměry). Díky těmto údajům je příjem zboží na straně společnosti Amazon mnohem efektivnější, jelikož probíhá na úrovni kartonu, což je až pětkrát rychlejší oproti příjmu zboží na úrovni kusových položek. Díky GDSN mohou dodavatelé vyhovět nejpřísnějším požadavkům Amazonu na efektivní příjem zboží a tím se vyhnout zpětnému naúčtování CIC poplatku (Carton Information Compliance chargeback) za neposkytnutí potřebných informací o kartonech.

Jednoduché sdílení dat se SYNFONY

Chtěli byste zprovoznit GDSN se společností Amazon a využít pro to náš certifikovaný katalog SYNFONY? Neváhejte nás kontaktovat na emailu: synfony@gs1cz.org nebo na tel. 720 031 673.
Začít publikovat produktová data na společnost Amazon je snadné. Stačí pouze zaregistrovat vaše lokalizační číslo GLN v systému Vendor Central a publikovat všechna vaše data v GDSN na GLN Amazonu (5450534000017) nebo veřejně.