Novinky v ovládání SYNFONY

23. březen 2022 |
  • Aktuality
| Mikuláš Černý

 Přinášíme přehled nejdůležitějších inovací pro ještě příjemnější práci s e-katalogem produktových dat SYNFONY. 

Produktové fotografie

Nově bylo v SYNFONY zrušeno validační pravidlo vztahující se na rozlišení produktových fotografií. Dříve bylo striktně vyžadováno rozlišení 300ppi. Nově můžete vložit produktové fotografie s nižším rozlišením. Například rozlišení 150ppi je pro některé obchodní řetězce dostatečné, nicméně i nadále doporučujeme 300ppi. V případě vkládání produktových fotografií musí být v atributu Druh přiloženého souboru vybrán kód CZ – Obrázek výrobku (PRODUCT_IMAGE).

Více GTINů/EANů u jednoho produktu

V případě, že potřebujete k jednomu produktu zadat více GTINů/EANů, je možno využít atributy na záložce A.6. Související produkt. Skupinu dvou atributů můžete zopakovat tolikrát, kolik potřebujete přidat GTINů/EANů k danému produktu. Do atributu 3172 Související GTIN zadejte další GTIN položky a v atributu 3177 Kód vazby na související GTIN vyberte kód Ekvivalentní produkt (EQUIVALENT).

Marketingové sdělení

U každé kusové položky doporučujeme vyplňovat 1083 Marketingové sdělení. Tento atribut sice není povinný, nově se vám však bude zobrazovat Varování v Seznamu chyb, pokud nebude vyplněno. Některé obchodní řetězce (např. Albert) tento údaj vyžadují. Obchodníci používají marketingový text jako popis produktu na svých e-shopech.

Prodloužená záruční doba

Pokud se na zadávaný produkt vztahuje prodloužená záruka (delší než standardní 2 roky), vyplňte prosím její délku v atributu 3806 Prodloužená záruční doba, aby obchodník tento údaj mohl uvést na účtence pro konečného spotřebitele.

Stojany

Problematika stojanů se v současné době týká pouze produktů publikovaných na společnost Albert. Nejprve musí být do GDSN zadány všechny kusové položky na stojanu umístěné. Vlastní stojan bude mít v atributu 3074 Kódu úrovně balení kód Display shipper (shelf ready pack) (DISPLAY_SHIPPER). V novém atributu 3110 Typ stojanu či shelf ready balení pak uveďte buď Stojan (podlahový displej), připravený (FDR), anebo kód Stojan (podlahový displej), nutno složit (FND), pakliže se jedná o stojan, který je nutné před umístěním na prodejní plochu složit. Skupinu atributů 3171 Obsažená obchodní položka (potomek) zopakujte tolikrát, kolik obsahuje stojan kusových položek.